'THE FIRST 20 HOURS'

In de zomer van 2015 kwam ik een TED talk tegen die mij een jaar later nog steeds bezig houdt en inspireert. Als fanatiek sporter hoor ik mijn hele leven al één regel, één waarheid: de tienduizend uren regel. De tienduizend uren regel stelt dat je tienduizend uur nodig hebt om iets te leren. Dat is 417 dagen, 60.000 minuten of 36 miljoen seconden, zonder slaap en zonder rust. Maar is dat wel zo? Heb je echt zoveel uur nodig?

 

Volgens Josh Kaufman, link staat onderaan de pagina, is dat niet zo. De tienduizend uren regel is de uitkomst van een onderzoek naar atleten en muzikanten op wereldniveau. Hij heeft het over de ‘first 20 hours’. Met de ‘first 20 hours’ bedoelt hij de eerste fase waarin je maximaal groeit ten opzichte van minimale tijdsbesteding.

De learning curve volgens Josh Kaufman.

Dat wil toch iedereen? Iedereen kan 20 uur vrij maken om een nieuwe vaardigheid te leren. Er is alleen één valkuil. Josh Kaufman raadt vier stappen aan waarbij de eerste de clou geeft:

Deconstruct the skill

Learn enough to self-correct

Remove Distractions

Spend 20 hours actually learning.

 

Stap 1 is het onderverdelen van een vaardigheid in losse onderdelen. Wil je gitaar leren spelen? Dan begin je met akkoorden spelen en een paar eenvoudige nummers. Deze Ted presentatie belooft je niet dat alles in 20 uur te leren is maar wel dat je met de juiste aanpak na 20 uur verstelt staat van je eigen vooruitgang.

 

Zelf ben ik ontzettend verrast en blij met de vooruitgang die je kan boeken in 20 uur. Deze maand ga ik aan de slag met animeren. Na de eerste tutorial zag het resultaat er zo uit:

 

Aan het einde van de maand laat ik het resultaat zien. Wat ga jij leren?

SPRINGT VOOR JOU IN DE BRANDING
'THE FIRST 20 HOURS'
SPRINGT VOOR JOU IN DE BRANDING
'THE FIRST 20 HOURS'
SPRINGT VOOR JOU IN DE BRANDING
'THE FIRST 20 HOURS'